MARIREA BUZELOR

Buzele, reprezinta unul dintre cele mai importante simboluri ale feminitatii si frumusetii feminine, aflandu-se dintotdeauna in centrul preocuparii feminine. Uneori din necesitate, alteori din capriciu, multe femei opteaza astazi pentru marirea buzelor. Daca va doriti o remodelare a buzelor, aici puteti gasi cateva informatii ce va pot fi utile in acest demers.

[procedeul terapeutic]

La ora actuala, exista numeroase solutii pentru augumentarea buzelor. Din punct de vedere tehnic, exista deasemenea numeroase metode de remodelare, fiecare adaptandu-se particularitatilor individuale ale fiecarei paciente dar si dorintei acesteia. Procedura este simpla, iar rezultatul este spectaculos. Efectul poate fi temporar sau definitive in functie de substanta folosita. De-a lungul timpului s-au utilizat tot felul de solutii, precum colagenul, siliconul sau grasimea proprie. In prezent exista un intreg arsenal de substante ce pot fi injectate:

  1. ACIDUL HIALURONIC este de departe cea mai populara substanta folosita la ora actuala pentru marirea buzelor. Se gaseste sub diverse denumiri comerciale, si sub diverse forme. Este foarte bine tolerat de paciente, fara a genera efecte adverse. Face parte din categoria fillerilor resorbabili, ceea ce inseamna ca efectul tratamentului este temporar (6-12 luni). Desi pare un dezavantaj, in realitate nu este asa, deoarece ofera posibilitatea de a va remodela temporar buzele exact asa cum va doriti, iar in cazul in care la un moment dat buzele vi se par prea mari, nu trebuie decat sa asteptati cateva luni, pentru a se resorbi substanta injectata, iar daca vi se par prea mici acest lucru se poate remedia in orice moment printr-o noua injectare. Prin urmare efectul temporar poate fi privit ca un avantaj de a avea intotdeauna buzele pe care ti le doresti. Un alt avantaj major al acidului hialuronic este faptul ca este absolut inofensiv, foarte bine tolerat de organism si fara efecte secundare. In ceea ce priveste efectul temporar, durata rezultatului poate fi variabila in functie de produsul ales. Cu cat vascozitatea produsului este mai mare cu atat efectul persista mai mult. Conteaza deasemenea si calitatea produsului ales, si de multe ori aceasta se reflecta in pretul pe care il veti plati.
  2. IMPLANTELE SEMIPERMANENTE sunt de obicei produse injectabile, cu efect temporar dar care persista o perioada mai lunga de timp. Un astfel de produs este RADIESSE, un implant injectabil pe baza de hidroxiapatit de calciu, care persista cca 2 ani dupa injectare.
  3. IMPLANTELE PERMANENTE sunt endoproteze injectabile ce contin produse de sinteza. Dintre aceste fac parte BIO-ALCAMIDUL (un implant injectabil ce contine 96% apa si 4% polimer sintetic) sau produsele pe baza de SILICON. Sunt produse cu efect permanent, deoarece odata injectate aceste nu se resorb. Exista insa riscul de a migra in timp, mai ales in cazul in care sunt injectate in zone de mare mobilitate, precum buzele.
  4. GRASIMEA PROPRIE (MICROLIPOFILLING) este una dintre cele mai vechi metode de marire a buzelor, si de departe cea mai inofensiva. Are insa un caracter semipermanent, deoarece numai o parte din cantitatea de grasime injectata ramane, in timp ce o alta parte se va resorbi. Prin urmare sunt necesare mai multe injectari pentru a obtine un efect permanent.

CATEVA DETALII DESPRE AUGUMENTAREA BUZELOR.

Este o procedura simpla ce se poate realiza cu anestezie locala. Nu necesita spitalizare, astfel incat va puteti relua imediat activitatea.

Se adapteaza dorintei pacientei dar si particularitatilor anatomice regionale. Astfel se poate remodela conturul buzei, precum si volumul si forma acesteia. In anumite situatii se pot ridica colturile buzelor sau se pot rezolva concomitent si ridurile radiare verticale din jurul buzelor, obtinandu-se astfel un efect de intinerire faciala.

Desi in aparenta, una dintre cele mai simple proceduri, remodelarea buzelor este o arta. Ea trebuie practicata de un specialist cu experienta, pentru a obtine efectul pe care vi-l doriti. Deasemenea trebuie sa aveti grija pentru ce produse optati, cunoscand bine riscurile pe care trebuie sa vi le asumati. Nu in ultimul rand trebuie sa aveti grija sa vi se injecteze produse de calitate, cu efect durabil si fara efecte secundare. Pentru a evita complicatile septice, marirea buzelor trebuie facuta doar in clinici de specialitate, in conditii riguroase de asepsie.