MEZOTERAPIA

Procesul firesc de imbatranire, factorii de mediu precum expunerile prelungite la soare,sau solar precum si alti factori de agresiune precum fumatul determina pierderea elasticitatii si tonicitatii pielii. Chirurgia plastica dispune de un intreg arsenal de lupta in fata acestei situatii, liftingul facial, blefaroplastia, peelingul chimic, toxina botulinica, filler-ele dermice avand rolul lor bine stabilit si in multe cazuri de neinlocuit. La toate ecestea se adauga cu success si mezoterapia cosmetica.

Ce este mezoterapia?

[decorativ]

Un tratament medical simplu, care consta in microinjectii, prin care diverse substante cu rol terapeutic se introduc in mezoderm (stratul cel mai activ al tegumentului), exact la nivelul regiunii care trebuie tratata. Aceasta tehnica relativ recenta a fost „inventata" si dezvoltata de medicul francez Michel Pistor, in 1952. Ideea acestuia a fost: „Injecteaza putin si rar, dar exact acolo unde trebuie".

Injectiile se pot efectua cu ajutorul unei seringi obisnuite, de unica folosinta (acul poate avea o lungime de 4-13 mm), sau cu un injector electronic, care inlatura durerea si face aplicarea tratamentului mult mai comoda. Dozele sunt mici iar procedura trebuie repetata periodic (de regula sunt necesare 4-8 sedinte, in functie de rezultatul urmarit). Ulterior este necesara si o terapie de intretinere, pentru consolidarea rezultatelor obtinute, prin sedinte a la long, spatiate de intervale mai mari de timp.

Substantele biologic active care se injecteaza sunt cele utilizate in medicina alopata si in homeopatie: antiedematoase, antiinflamatoare, antihistaminice, vasodilatatoare, decontracturante, relaxante musculare, substante nutritive si vitamine (biotina, vitamina C, vitamine hidrosolubile, zinc, seleniu, mangan, cupru etc.), extracte din plante (de exemplu, extract de anghinare, de Centenella asiatica, de Gingko Biloba), vaccinuri, hormoni, anestezice etc., dar niciodata cortizon.

Mezoterapia poate fi utilizata atat in scopuri cosmetice, cat si medicale.

Mezoterapia estetica are ca scop:

I. Intinerirea faciala (MEZOLIFTINGUL):

Tratamentul urmareste tonifierea si hidratarea tegumentelor faciale ,si corectarea semnelor lasate de trecerea anilor( precum ridurile, santurile, ptoza tegumentului), avand ca efect incetinirea procesului de imbatranire. Cele mai bune rezultate apar daca tratamentul se incepe cat mai devreme si este repetat cu regularitate. dar mezoterapia este potrivita si pentru pielea mai batrana.

 

[inainte-dupa interventia nechirurgicala]

Medicul prepara un coctail de substante terapeutice potrivite fiecarui tip de piele Un astfel de coctail medicamentos poate contine o serie de ingredienti activi bio-stimulatori, precum aminoacizi, saruri minerale, vitamine, colagen, acid hialuronic, derivati ADN si ingredienti homeopatici. precum si extracte vegetale. Printre substantele utilizate, se enumera:

  • Acidul hialuronic – creste elasticitatea si tonusul tegumentar
  • Vitaminele – previn atrofia tegumentelor,
  • Anti-oxidanti care stimuleaza crearea de colagen si imbunatatesc circulatia sangelui in piele.
  • Aminoacizii – restructuraza tesuturile imbatranite
  • Mineralele imbunatatesc metabolismul tesuturilor.

De obicei sunt necesare sase sau opt sedinte de tratament repetate la un interval de 1-2 saptamani, urmate de sedinte de intretinere (1-3 pe an).

Mezo-liftingul este o solutie eficienta pentru incetinirea proceselor de imbatranire, si se poate combina cu alte metode nechirurgicale pentru intinerirea pielii .Este un supliment pentru alte tratamente precum peelingul, injectiile cu Botox, si umplerea ridurilor. Mezo-liftingul asigura cele mai bune rezlutate in tratarea fetei, gatului, decolteului si mainilor.

II. Tratamentul celulitei (MEZOTERAPIA ANTICELULITA)

Mezoterapia anticelulita este varianta terapeutica cu cele mai bune rezultate pentru celulita Injectand o cantitate maxima de ingredienti activi raspanditi in zona tratabila, celulele de grasime sunt distruse si scoase din piele prin cai naturale. Ingredientii activi asigura cresterea fluxului de sange si de aceea sunt foarte eficienti atunci cand se discuta combaterea celulitei. In plus poate fi eficienta in indepartarea depozitelor adipoase localizate.

În general, în cazul tratamentului împotriva celulitei, amestecul de substanţe este compus din vitamine, minerale, acid hialuronic, precum si Acetil- L Carnitina, Cofeina, Acid hialuronic, asociate cu Procaina.- elemente esenţiale în lupta cu celulita.

Se mai poate folosi ca metoda de tonifiere si hidratare cutanata, sau pentru ameliorarea vergeturilor. Coctailul de substante cu efect antivergeturi, ; Contin de obicei : alantoina, acid glicolic, vitamine A, E, proteine naturale, collagen, elastina, aloe vera, alfa hidroxi-acizi.

Important! Desi pare o metoda terapeutica simplu de aplicat, ea este practicata numai de medici specializati si atestati in acest domeniu, asa ca nu apelati la orice persoana care pretinde a fi cunoscatoare intr-ale mezoterapiei!

Metoda este nedureroasa si nu necesita internare. Imediat dupa tratament, pacientul isi poate relua activitatea. Este posibil ca pielea din zona tratata sa se inroseasca – neajuns care dispare in cateva ore – sau pot aparea mici vanatai. In aceste situatii, medicul va recomanda tratamentul adecvat.

Cui se adreseaza?

Mezoterapia se adreseaza tuturor grupelor de varsta, pentru remedierea celor descrise mai sus, contraindicatiile ei majore fiind: sarcina, colagenozele, infectiile cutanate, alergiile si tulburarile de coagulare.

Recomandari dupa tratament:

Dupa efectuarea procedurii, se recomanda evitarea aplicarii machiajului timp de 6 ore, dusurile fierbinti pentru o perioada de 6-8 ore si exercitiul fizic pentru 48 ore. De asemenea, recomandam purtarea unor haine largi la nivelul zonelor tratate.