NOUTATI: Chirurgia estetica dupa sarcina si nastere. Body lifting

1. CHIRURGIA ESTETICA DUPA SARCINA SI NASTERE

CHIRURGIA ESTETICA …POATE FI O SOLUTIE PENTRU FEMEI DUPA SARCINA SI NASTERE

A deveni mama, reprezinta una dintre cele mai frumoase experiente din viata unei femei, dar cum in viata pentru orice bucurie trebuie sa platim, semnele lasate de sarcina, nastere si alaptare, ne pot umbri bucuria de a fi mama. Din fericire nu trebuie sa va resemnati cu noul dumneavoastra look. La ora actuala chirurgia estetica vine cu multe solutii interesante si eficiente ce va pot ajuta sa va redobanditi aspectul de odinioara, sau chiar sa-l imbunatatiti. In continuare voi enumera cateva dintre modificarile ce pot sa apara dupa sarcina si care sunt solutiile pe care le aveti.


[chirurgia estetica]

MODIFICAREA SANILOR.

Una din dilemele cu care se confrunta mamele, este, daca sa alapteze sau nu. Multe femei se ingrijoreaza ca alaptaul le strica forma sinilor. Insa alaptatul ofera bebelusului si mamei multiple beneficii. Nu privati copilul de avantajele unice ale alaptarii deoarece schimbarile de la nivelul sinilor APAR ORICUM, FIE CA ALAPTATI SAU NU! In cursul sarcinii, organismul este programat sa se pregateasca pentru a ingriji bebelusul. Tesutul glandular se hipertrofiaza astfel ce sanii se maresc mult in volum. Dupa nastere si alaptare, glanda mamara revine la dimensiunile initiale sau de cele mai multe ori chiar se micsoreaza deoarece sufera un process de involutie fiziologica. In timpul acestui proces, tegumentul din jurul galndei se retracta si el dar frecvent insuficient, urmarea fiind caderea sanilor simetric sau, cel mai frecvent asimetric.. Astfel apare ptoza mamara. Aceasta va fi cu atat mai accentuata cu cat sanii au fost mai mari si cu cat calitatea pielii dumneavoastra este mai proasta. Toate aceste modificari se produc datorita modificarilor hormonale produse pe parcursul celor 40 de saptamani de sarcina.

Ce solutii sunt?

Atat forma cat si volumul sanilor se pot modifica prin interventii chirurgicale. Implantele mamare pot fi o solutie pentru a avea din nou niste sani frumosi, simetrici, cu aspect tineresc. O alta alternativa este liftingul mamar (pentru cazurile in care exista un exces tegumentar semnificativ) sau o combinatie a celor doua interventii.

MODIFICARILE ABDOMENULUI

Regiunea abdominala este poate zona cea mai afectata dupa sarcina. Pe toata perioada celor 9 luni de sarcina, uterul se dezvolta semnificativ, iar regiunea abdominala se destinde pe masura. Astfel se creeaza un exces de tegument, la care se adauga uneori si un surplus de tesut adipos. Daca tesuturile moi nu sunt de calitate, distensiile mari de volum ale abdomenului, pot genera aparitia vergeturilor, si uneori pot produce o dehiscenta a musculaturii abdominale, ce se concretizeaza dupa nastere prin pierderea conturului armonios al abdomenului si ingrosarea semnificativa a taliei. La toate acestea se adauga surplusul de tegument ramas dupa nastere, care se concretizeaza sub forma unui fald ce atarna in parte inferioara, denumit "sort abdominat".

Ce solutii sunt?

Excesul de tegument, se poate indeparta chirurgical prin abdominoplastie. Concomitent se poate intarii peretele muscular abdominat pentru a recontura relieful abdominal si a reface talia de odinioara. In cursul abdominoplastiei, se decoleaza tegumentele abdominale in exces, si se repozitioneaza pielea astfel incat sa se refaca tonusul abdominal. Excesul de tegument localizar atat sub ombilic cat si deasupra acestuia, se va indeparta, si odata cu el se vor indeparta si vergeturile di zona periombilicala. Daca exista depozite adipoase restante, acestea se pot indeparta prin lipoaspiratie.

DEPOZITELE ADIPOASE SI CELULITA

Surplusul ponderal care ramane dupa o sarcina, se poate concretiza sub forma unor depozite de grasime localizate in diverse regiuni, precum abdomenul, coapsele sau zona genunchilor.

Ce solutii avem?

Astfel de depozite adipoase, care nu raspund la dieta sau exercitii, se pot inlatura cu usurinta prin lipoaspiratie. Pentru celulita exista solutii nechirurgicale extrem de eficiente, precum mezoterapia.

ORGANELE GENITALE EXTERNE

Modificarile produse dupa o nastere pe cale naturala, pot fi remediate la ora actuala, prin metode chirurgicale moderne. O solutie pentru problemele aparute dupa nastere poate fi labioplastia (remodelarea labiilor afectate dupa o nastere pe cale vaginala).

2. BODY LIFTING

TOTAL BODY LIFT

Metodele moderne pentru tratarea obezitatii, si mai ales cele chirurgicale (balonul sau inelul gastric), permit scaderi pondeale importante (30-90Kg.), intr-un timp relativ scurt (12-24 luni). Acest imens avantaj, de a scapa de kilogramele in plus, aduce si un dezavantaj semnificativ, reprezentat de multa piele in exces. Chiar si in cazul pacientilor tineri, pielea nu este capabila sa se retracte pe masura unor pierderi ponderale semnificative. Prin urmare, bucuria de a fi scapat de kilogramele in plus, va fi umbrita de faptul ca pielea atarna in mod inestetic, in diverse regiuni ale corpului, creeand diverse pliuri si falduri, vizibile chiar si prin imbracaminte. Ptoza tegumentara poate fi importanta la nivelul regiunii abdomimale, dar si in zona coapselor si bratelor. In cazul femeilor, o alta preocupare o reprezinta sanii, fesele si bineinteles fata.


[decorativ]

Prin urmare, in cazul in care ati suferit de obezitate, si ati beneficiat de un tratament modern, reusind performanta de a reveni la o greutate normala, nu trebuie sa va resemnati cu noul dumneavoastra look. Metode chirurgicale moderne de remodelare corporala, va stau la dispozitie, in cazul in care doriti o imbunatatire a aspectului dumneavoastra, sau in cazul in care surplusul de tegument ramas in anumite zone este atat de important incat va creeaza probleme. Chirurgia plastica dispune de un intreg arsenal de metode chirurgicale care pot fi adaptate problemelor fiecarui pacient in parte. Din acest arsenal chirurgical fac parte abdominoplastia, liftingul mamar, Brahioplastia, liftingul feselor sau al coapselor, si bineinteles liftingul cervicofacial.


[body lift]

LIFTINGUL COAPSELOR SI FESELOR

Scopul acestei operatii este intinderea si tonifierea tegumentelor de la nivelul coapselor si feselor , care s-au "lasat" dupa pierderi ponderale importante sau dupa variatii ponderale mari, repetate. De fapt se excizeaza surplusul de tegument restant, iar tesuturile ramase se intind si se repozitioneaza astfel incat sa obtinem o corectare semnificativa a reliefului regional. "Pretul" acestei imbunatatiri semnificative, consta in prezenta cicatricilor postoperatorii. De regula cicatricea postoperatorie se plaseaza astfel incat sa fie ascunsa de lenjeria intima, dar lungimea si localizarea ei depinde in mare masura de cantitatea surplusului tegumentar existent.


[exemplu body lift coapse: postoperatoriu si preoperatoriu]

BRAHIOPLASTIA (LIFTINGUL BRATELOR)

Este procedura chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si tesut adipos de la nivelul bratelor. Incizia este plasata pe fata interna a bratelor, astfel incat sa fie cat mai putin vizibila. Este indicata pentru cazurile in care exista un exces tegumentar important la acest nivel. Pielea este flasca, inelastica, creeand un fald tegumentar inestetic, ce devine vizibila in cersul miscarilor bratelor, mai ales cand acestea se ridica.


[lifting: brate; post-preoperatoriu]

ABDOMINOPLASTIA

Prin abdominoplastie, se indeparteaza surplusul de piele si grasime de la nivelul regiunii abdominale. Concomitent se poate intarii peretele muscular al abdomenului, si se poate accentua linia taliei. Prin urmare, termenul de abdominoplastie, traduce o interventie chirurgicala complexa, si personalizata, prin care se obtine indepartarea excesului tegumentar si adipos (dispus uneori sub forma de "sort abdominal"), si corectia reliefului abdominal, intarirea peretelui muscular si accentuarea taliei. Rezultatul va fi o reconturare a zonei abdominale si o tonifiere a partilor moi.


lifting: abdomen]

LIFTINGUL MAMAR

Prin aceaste procedura chirurgicala, se remodeleaza forma sanilor. Practic se elimina cantitatea de piele in exces, si se remodeleaza un "nou sutien de tegument" pe masura noului continut reprezentat de glanda mamara. De regula, daca surplusul tegumentar este semnificativ, cicatricea postoperatorie va avea forma de ancora.


[mastopexy]

LIFTINGUL FACIAL

Operatia de lifting facial permite repozitionarea intregului complex structural al fetei indepartand excesul de piele si de grasime, ridicand si fixand structurile profunde musculoaponevrotice si reajustand intreaga piele a fetei si gatului la noul continut.


[lifting facial]

Astfel de tratamente , trebuie personalizate si adaptate particularitatilor individuale ale fiecarui pacient in parte, precum si dorintelor acestuia. Se pot combina mai multe metode intr-o singura interventie chirurgicala, sau pot fi necesara mai multe etape operatorii. In anumite situatii pot ramane cicatrici vizibile, alteori acestea pot fi "ascunse", in zonele acoperite de lenjeria intima, astfel incat sa nu fie nici o problema.

Prin urmare, daca va regasiti in aceasta prezentare, nu ezitati sa contactati un chirurg plastic pentru o consultatie. Veti afla detalii despre interventiile de care puteti beneficia.

Pe siteul meu, gasiti generalitati despre toate interventiile chirurgicale ce va pot ajuta.

Va asteptam.